Volvo Privatleasing

Volvo Privatleasing

Volvo Privatleasing

Så fungerar privatleasing

Med Volvo privatleasing leasar du en helt ny bil i mellan 12 och 36 månader. Paketeringen kan skilja sig åt, i månadskostnaden brukar serviceavtal vara inkluderat. Det som tillkommer är din kostnad för försäkring, fordonsskatt och eventuella trängselskatter. Om du vill kan din Volvohandlare erbjuda dig skifte och förvaring av dina däck mot en kostnad. Du hittar ditt erbjudande hos din lokala Volvohandlare.

Vad ingår i min leasing?

Fri service med serviceavtal
Med Volvo Privatleasing får du fri Volvo Originalservice utförd av specialister och alltid med Volvo Originaldelar. Det enda du behöver göra är att boka tid och lämna in bilen enligt rekommendationerna för din bilmodell.
Rabatt på försäkring
Volvo Privatleasing ger dig 10 % rabatt på en halvförsäkring från Volvia. Det ger dig en helförsäkrad bil tack vare den vagnskadegaranti som redan ingår. Skulle någonting hända leasingperioden får du garanterad reparation med Volvo Originaldelar och en smidig skadehantering hos din auktoriserade Volvoverkstad.
Volvokort och CarPay
När du tecknar ett privatleasingavtal får du ett Volvokort. Kortet tillsammans med den tillhörande appen CarPay ger dig kontroll över dina bilkostnader. Du får också räntefri delbetalning av tillbehör och reparation hos din Volvohandlare, specialerbjudanden, drivmedelsrabatt på Tanka och OKQ8 samt bonus på alla dina köp. Bonuspoängen kan du sedan lösa in mot drivmedel på Tanka.
Vägassistans
I alla nya bilar ingår tre års fri Volvo Assistans. Det betyder att vi lovar att hjälpa dig om något händer på vägen, dygnet runt och i alla västeuropeiska länder. Det kan vara allt från att bistå vid däckbyte om du får punktering, till att bärga bilen och se till att du får boende eller flyg betalt medan den repareras.

Privatleasa en laddhybrid

Nu kan du privatleasa en Volvo XC40 Recharge laddhybrid. Kombinationen av el- och bensindrift ger dig bättre grepp, mer kraft och lägre bränsleförbrukning. Genom att göra dina vardagsresor på el kan du dessutom spara pengar jämfört med motsvarande bensin- eller dieselbil.

Vill du leasa en annan bilmodell?

Med Volvo Inclusive Privatleasing kan du privatleasa alla våra bilmodeller inklusive försäkring, service och bränslekort. Det ger dig ett komplett bilinnehav och alla kostnader på en faktura. Kontakta oss för mer information.

Privatleasingskydd ger dig trygghet

Privatleasingskydd är en försäkring som träder in om du blir sjuk eller arbetslös och som ersätter leasingkostnaden för din bil i upp till 12 månader. Privatleasingskyddet ingår i 3 månader och därefter kan du förlänga det till en låg månadskostnad.

Frågor och svar om privatleasing

Hur fungerar privatleasing?
Att privaleasa en bil innebär att du betalar en månadskostnad för att få ha en ny bil under en viss tid, standard är 36 månader. På så sätt äger du inte bilen och behöver inte sälja den när du inte längre behöver den. När du privatleasar ingår service, nybilsgaranti och vägassistans i din månadskostnad. Du behöver inte heller tänka på att värdet på bilen sjunker under din leasingperioden, den risken tar vi.

Vad ingår när jag leasar en bil privat från Volvo?
I din månadskostnad ingår bilen och all utrustning som du har valt, service under hela avtalstiden, vägassistans och nybilsgaranti. Hos Volvo får du dessutom Volvokort och appen CarPay, med tillhörande rabatter och förmåner.

Ingår försäkring i min privatleasing?
Nej, försäkring ingår inte i din månadskostnad. Däremot får du alltid 10% rabatt på bilförsäkring hos Volvia när du tecknar en Volvo Privatleasing.

Hur långt får jag köra varje år?
När du lägger din beställning väljer du hur många mil per år du kommer att köra vilket påverkar din månadskostnad. Högre körsträcka ger en högre månadskostnad. Skulle du överstiga den kvot du valt får du betala en övermilskostnad på 12 kr/mil.

Kan jag välja till tillbehör och utrustningspaket på en leasingbil?
En privatleasad bil fungerar precis som en bil du köper. Du väljer motor, växellåda och annan utrustning, inklusive tillbehör. Beroende på vad du väljer så skapas ditt slutpris.

Hur fungerar återlämningen?
När abonnemangstiden löpt ut (oftast efter 36 månader) skall du lämna tillbaka bilen till din Volvohandlare. Bilen skall då vara i ett skick som motsvarar bilens ålder med normalt slitage. Därför är det viktigt att du sköter om din bil och är aktsam om den. Skador utöver normalt slitage får du betala för. Din Volvohandlare kommer att göra en utförlig besiktning av bilen för att avgöra skicket. Har du kört fler mil än avtalat tillkommer en kostnad på 12 kr/mil. Serviceboken ska vara korrekt ifylld och ligga med i bilen vid återlämning tillsammans med samtliga nycklar och eventuella avtagna delar/tillbehör till bilen. Läs mer om skötselråd och återlämning här.

Hur länge varar erbjudandet?
Leasingerbjudandet gäller ett begränsat antal bilar. Kontakta oss för mer information.

Vad ingår inte i min månadskostnad?
Skatter, parkeringsavgifter, registreringsavgift, böter, trängselskatt, vägtrafikskatt och andra skatter och avgifter ingår inte din månadskostnad.

Hur fungerar restvärdet inom Volvo Privatleasing?
Restvärdet på bilen du leasar garanteras av leasinggivaren. Det betyder att du inte behöver vara orolig för att bilen sjunker i värde under leasingperioden.

Vad är det för skillnad mellan Volvo Privatleasing och Volvo Inclusive Privatleasing?
I Volvo Inclusive Privatleasing ingår även försäkring i din månadskostnad. Det ger dig ett komplett bilinnehav och alla kostnader på en faktura. Kontakta oss för mer information.
Erbjudandena gäller ett begränsat antal bilar. Volvo Nationell Privatleasing via Volvofinans Bank AB. 36 månader, 1 000 mil/år, 0 kr i kontantinsats och garanterat restvärde. Månadskostnaden är baserad på Stibor 90 (aug 2020) och följer eventuella förändringar under avtalet.