Volvo Originalservice Classic

Volvo Originalservice Classic

Volvo Originalservice Classic

Service för bilar äldre än sex år

Med Volvo Originalservice Classic får du en noggrann kontroll av bilen, servicegaranti och fri vägassistans i ett helt år*. Det ger dig samma trygghet som du är van vid, till ett förmånligt pris.
Välkommen!

Teckna serviceavtal

När du tecknar ett serviceavtal hos din auktoriserade Volvoverkstad får du service till en fast månadskostnad.

Vad ingår i servicen?

Volvo originaldelar
Volvo Originaldelar används alltid vid service och är utvecklade för att passa just din bil. Det ger dig samma höga säkerhet och komfort som du är van vid.
Vägassistans
Som en extra trygghet ingår Volvo Assistans i ett år fram till dess att bilen är tio år. Det innebär att vi hjälper dig om du skulle få problem på vägen.
Servicegaranti
Du kan vara säker på att vi följer serviceprotokollet och att vårt arbete är fackmannamässigt utfört. Just därför får du alltid ett års garanti på din service.
Personlig servicetekniker
Din personliga servicetekniker är expert på din bil och vet vad den behöver. Det minskar risken för missförstånd och gör serviceinlämningen smidigare.
Uppdatering av mjukvaran*
I samband med service uppdaterar vi bilen med den senaste mjukvaran. Det bidrar till din körupplevelse och säkerställer högsta möjliga driftsäkerhet.
En paus från vardagen
Flera av våra verkstäder erbjuder möjligheten att vänta kvar under service, vilket ger dig en mer bekväm och tidsbesparande serviceupplevelse.
*Lokala prisavvikelser kan förekomma då mjukvaruuppdatering är ett tillägg i Volvo Originalservice. Volvo Cars tillhandahåller mjukvaran kostnadsfritt, men kostnad för utfört arbete kan tillkomma.

Vad kostar servicen?

Kostnaden för din service kan variera och baseras bland annat på vilken bil du kör, hur långt den har gått och hur gammal den är. Kontakta din verkstad för ett prisförslag eller boka din service online.

Boka service online

Vill du boka service utan serviceavtal? Då är du välkommen att använda vår bokningstjänst online.

Frågor och svar

Vad är det för skillnad mellan Volvo Originalservice och Volvo Originalservice Classic?
Skillnaden mellan de två alternativen är serviceprotokollet. Volvo Originalservice är anpassad för bilar som är 0–5 år och Volvo Originalservice Classic är anpassad för bilar som är 6 år eller äldre. Den ersätter därmed vårt tidigare servicealternativ Volvo Essential Service.

Vad är Volvo Originalservice Classic?
Volvo Originalservice Classic är ett servicealternativ för bilar äldre än sex år och ersätter Essential Service. Förutom att byta olja och filter går din personliga servicetekniker igenom din bil och kontrollerar alla viktiga punkter. I priset ingår också servicegaranti, uppdatering av mjukvaran*, fri förlängning av Volvo Assistans samt en stämpel i serviceboken. Det ger dig samma trygghet som du är van vid, till ett förmånligt pris. 

*Lokala prisavvikelser kan förekomma då mjukvaruuppdatering är ett tillägg i Volvo Originalservice. Volvo Cars tillhandahåller mjukvaran kostnadsfritt, men kostnad för utfört arbete kan tillkomma.

För vilka årsmodeller gäller Volvo Originalservice Classic?
Volvo Originalservice Classic gäller för alla Volvobilar som är äldre än sex år.

Går det att teckna ett serviceavtal oavsett mätarställning?
Nej, bilens mätarställning för inte överstiga 45 000 mil.

Vilka bilar och årsmodeller kan man teckna serviceavtal för?
Det är möjligt att teckna serviceavtal till alla bilar, oavsett årsmodell.

Kan jag teckna ett serviceavtal trots att jag har servat bilen hos en icke-auktoriserad verkstad?
Det är upp till varje Volvohandlare. Men oftast vill de göra en service av din bil innan de tecknar ett serviceavtal. På så sätt kan de kontrollera vad som är gjort/inte gjort. Kontakta din Volvohandlare för mer information.

Vilka fördelar finns det med att teckna ett serviceavtal?
Genom att teckna ett serviceavtal får du förstklassig service och en fast månadskostnad med prisgaranti. Det innebär att du är skyddad mot eventuella prishöjningar. Dessutom får du alltid 12 månaders servicegaranti.

Kan jag teckna ett serviceavtal som gäller för alla Volvoverkstäder i Sverige?
Ja, det är möjligt att välja ett rikstäckande serviceavtal. Kontakta din Volvohandlare för mer information.

Vad kostar ett serviceavtal?
Kostnaden beror på bland annat på bilmodell, körsträcka och årsmodell. Kontakta din Volvohandlare för att få ett pris.

Vad händer med mitt serviceavtal vid försäljning?
Ditt avtal avslutas automatiskt när du säljer din bil. Du kan också kontakta din Volvohandlare för att avsluta ditt serviceavtal.

Hur länge löper ett serviceavtal?
Du kan teckna ett serviceavtal på 1, 2 eller 3 år. När perioden närmar sig sitt slut får du ett förnyelsebrev med möjlighet att förlänga ditt serviceavtal med ett år i taget.

Vad ingår i ett serviceavtal?
Volvo Original Service i enlighet med Volvos rekommendationer, inklusive slitage-, funktionalitet- och säkerhetskontroller samt milbundna intervalltillägg såsom byten av tändstift, luftfilter och kamrem. Åtagandet innefattar såväl arbete som material, såsom oljor, vätskor och reservdelar som ingår i ordinarie service (dock inte material och arbete kopplat till byte/påfyllning av bromsvätska och AdBlue om tilläggstjänsterna inte är valda).